Légi baleset

Két kisrepülő ütközött egy svájci bemutatón

A baleset a Bázel közelében fekvő Dittingenben történt, egy pilóta meghalt.

2015.08.23 14:38MTI

Svájci sajtójelentések szerint a balesetet szenvedő két repülőgép része volt egy német rajnak. A háromtagú csapat bemutatót tartott, amikor egyikük belecsapódott a másikba. A harmadik gép sértetlenül leszállt. Az egyik pilótának sikerült gépéből ejtőernyővel kiugrania, a másik életét vesztette.

Szombaton legalább hét ember meghalt egy dél-angliai légi parádén, Sussex grófságban. A bemutatón lezuhant egy Hawker Hunter típusú, a múlt század ötvenes éveiből származó harci repülőgép és a repülőtér közelében parkoló gépkocsikba csapódott. Szemtanúk szerint a pilóta műrepülés közben egy hurokmanővert akart végrehajtani, de kicsúszott belőle, és az autókra zuhant. A gép a becsapódáskor felrobbant.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.