Hajtóvadászat indult

Rálőttek egy rendőrre egy francia kormányzati épületben

Hajtóvadászatot indítottak a francia hatóságok két támadó után, akik vasárnap rálőttek egy rendőrre egy Párizs külterületén lévő belügyminisztériumi épületben.

2015.08.17 09:08MTI

Pierre-Henry Brandet, a francia belügyminisztérium szóvivője közölte, a szolgálatot teljesítő rendőr vasárnap reggeli, szokásos őrjáratára indult, amikor a két férfi rárontott. A támadók egyike kirántotta a rendőr fegyverét a tokjából, és rálőtt.

Bernard Cazeneuve, a belügyi tárca vezetője azt mondta, a tisztségviselőt a hasán találta el a lövedék, de nincs életveszélyben, sebesülései könnyebbek.

Egyelőre nem tudni, miért tartózkodott a két férfi az épületegyüttes területén, amelyhez rendőrautó-garázs és a biztonsági erők számára létrehozott autósiskola is tartozik. A hatóságok úgy vélik, valószínűleg betörésre készültek. A francia különleges egységek tagjai körülzárták és átkutatták a Párizs északi részén fekvő Pantin külvárosban lévő épületet.

A rendőr fegyverét megtalálták, a gyanúsítottakat azonban továbbra is keresik - tette hozzá Cazeneuve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.