Kárpátalja Fejlődéséért

Ukrán kitüntetést kapott Bacskai József ungvári magyar főkonzul

Bacskai József ungvári magyar főkonzult Kárpátalja Fejlődéséért Díjjal jutalmazta Volodimir Csubirko, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke és Hennagyij Moszkal, a kárpátaljai megye közigazgatás vezetője.

2015.08.16 02:30MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a megyei tanács sajtószolgálatát idézve közleményében kifejtette: a megye vezetői a díj átadásának alkalmából tartott ünnepségen kiemelték, hogy Bacskai József rengeteget tett Kárpátaljáért.

Példaként elhangzott, hogy a külképviselet csak tavaly 45 ezer kárpátaljainak állított ki vízumot, ezzel az itt élők lehetőséget kaptak arra, hogy európai uniós országokba utazhassanak.

Mindemellett a főkonzulnak nagy szerepe van abban, hogy külképviselete több segélyakciót szervez Kárpátalján - áll a KKM közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.