Kudarcba fulladtak a tárgyalások

Egyre nagyobb az esélye az előre hozott török választások kiírásának

Kudarcba fulladtak az Ahmed Davutoglu török kormányfő iszlamista gyökerű Igazságosság és Fejlődés Pártja és az ellenzéki Köztársasági Néppárt közötti koalíciós tárgyalások.

2015.08.13 17:43MTI

Davutoglu a világi Köztársasági Néppárt vezetőjével, Kemal Kilicdarogluval tartott csütörtöki utolsó találkozója után újságíróknak kijelentette, hogy a két párt vezetője nem tudott megállapodni a hatalommegosztást illetően. A kormányfő kijelentette: nem igaz az az állítás, miszerint Recep Tayyip Erdogan elnök nem akarta, hogy megállapodás jöjjön létre a kormánykoalícióról.

Az Igazságosság és Fejlődés Pártja a június 7-i parlamenti választáson elvesztette abszolút többségét. Ha a jövő hét végéig nem alakul meg a kormány, az alkotmány értelmében új választásokat kell kiírni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.