Iszlám Állam

Fotót közöltek a lefejezett horvát túszról

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyiptomi csoportja fotót tett közzé a közösségi médiában szerdán arról, hogy az általuk fogva tartott horvát túszt lefejezték.

2015.08.12 14:33MTI

A fénykép felirata szerint a 30 éves, kétgyermekes Tomislav Salopeket hazájának az Iszlám Állam elleni háborúban való részvétele miatt ölték meg. Az egyiptomi belügyminisztérium egyelőre nem erősítette meg a horvát férfi megölését.

Az Egyiptomban dolgozó geológust - aki egy olaj- és gázlelőhelyek feltárásával foglalkozó francia cég munkatársa volt -, a július 22-én rabolták el dzsihadisták, miközben Kairóból munkába igyekezett. A IÁ fegyveresei egy hete a börtönökben raboskodó "muzulmán nők" szabadon engedését követelték horvát túszuk elegendése fejében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.