Halálos baleset a légi bemutatón

Lezuhant egy orosz harci helikopter, az egyik pilóta meghalt

Légibemutató közben lezuhant és kigyulladt az orosz légierő egyik helikoptere. A baleset a tévékamerák előtt történt. Az egyik pilóta meghalt. Azt mondják, műszaki hiba történhetett.

2015.08.03 07:37ma.hu

A tragédia több száz néző szeme láttára történt, az oroszországi nemzetközi hadijátékok második napján, a dubrovicsi légibázis közelében - adta hírül az M1 Híradó.

Az orosz állami televízió kamerái rögzítették, amint az MI - 28N típusú támadó helikopterekkel manőverező "Berkut" nevű orosz csapat éppen befejezi versenyszámát, majd az egyik gép kiválik a kötelékből és pörögni kezd a levegőben.

A becsapódás helyszínén szinte azonnal felcsaptak a lángok. A gép egyik pilótája azonnal meghalt, a másikat súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Azt egyelőre nem tudni pontosan, mi történt a fedélzeten.

A TASSZ orosz hírügynökség szerint a túlélő pilóta azt mondta, hogy egy akrobatikus elem végrehajtása közben a hidraulikus rendszer meghibásodott, ezért vált a gép irányíthatatlanná.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.