Görög adósság

Minden idők leghosszabb uniós csúcstalálkozója a mostani euróövezeti tanácskozás

Tizenhét órán át tartott a vasárnap délután kezdődött, hétfőn kora délelőtt zárult brüsszeli euróövezeti csúcstalálkozó, és ezzel - a tagállami legfelső vezetők szintjén - minden idők eddigi leghosszabb uniós eszmecseréje lett.

2015.07.13 11:00MTI

Az eddigi "csúcstartó csúcs" a 2000-ben megtartott nizzai tanácskozás volt, amely tizenhat órán át tartott.

A görög adósságválság megoldása érdekében összehívott találkozó sajtóközpontja az uniós tanácsi intézmények központi székházában, a Justus Lipsius épületben volt. Az elnevezés Joest Lips - 1547 és 1606 között élt - holland jogfilozófus és filológus nevének latinosított változata.

Ennek az épületnek a nagy kiterjedésű átriumában várakozott az eseményre akkreditált újságírók többsége. Végeredmény híján hajnal felé a még ébren lévők leginkább már csak azzal ütötték agyon az időt, hogy fényképezték alvó társaikat és a képeket megosztották a közösségi portálokon.

Amikor kora délelőtt kiderült, hogy a csúcstalálkozón megszületett a megállapodás és az uniós vezetők perceken belül sajtótájékoztatót tartanak, a fáradt riporterek "megrázták magukat" és sietve összegyűltek a sajtóteremben.

A csúcstalálkozóról távozó résztvevők, politikai vezetők viszonylag kevésbé tűntek megviseltnek, mint az addig tétlenségre kárhoztatott tudósítók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.