Kitörések

Japánt fenyegeti a Hakone vulkán

A japán meteorológiai szolgálat keddi közlése szerint a Kanagava prefektúrában fekvő Hakone hegyen található vulkán hamut lövellt a magasba, és legalább tíz kisebb kitörés történt.

2015.06.30 07:41MTI
You Tube screenshot

Japán fokozta kedden a riadókészültséget a Tokió közelében fekvő Hakone vulkán kisebb kitörései miatt, és korlátozta a belépést a közeli népszerű idegenforgalmi helyekre.

A japán meteorológiai szolgálat keddi közlése szerint a Kanagava prefektúrában fekvő Hakone hegyen található vulkán hamut lövellt a magasba, és legalább tíz kisebb kitörés történt.

A japán fővárostól délkeletre fekvő Hakonén termálfürdő működik, a körzetet évente átlagosan 20 millió turista keresi fel. A termálforrások az utóbbi időben szokatlanul nagy mennyiségű gőzt képeztek. A meteorológiai szolgálat azt tanácsolta, hogy az Ovakudani termálfürdő egy kilométeres körzetében evakuálják a lakosságot.Japán a csendes-óceáni tűzgyűrű körzetében fekszik, ahol a föld alatti kőzetlemezek ütközései miatt gyakoriak a vulkánkitörések és a földrengések.

Az utóbbi időben a szigetországban fokozott szeizmikus aktivitást és kisebb vulkánkitöréseket észleltek, s ezek egyike miatt egy Japántól délre fekvő, aprócska sziget lakosságát evakuálni kellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.