Kizsákmányolás, szexturizmus

Több mint ezer embert tartóztattak le pedofília gyanújával

Olyan bűnözőket kutattak fel az amerikai hatóságok, akik az interneten keresztül vettek rá fiatalkorúakat arra, hogy hagyják magukat szexuálisan kizsákmányolni.

2015.06.23 09:31MTI

Gyerekekkel szembeni nemi bűncselekmények gyanújával letartóztattak 1140 embert az Egyesült Államokban egy országos gyermekvédelmi akciósorozat keretében - jelentette be hétfő este az igazságügyi minisztérium.

Az áprilisban kezdődött kéthónapos nyomozás során olyan bűnözőket kutattak fel a hatóságok, akik az interneten keresztül vettek rá fiatalkorúakat arra, hogy hagyják magukat szexuálisan kizsákmányolni: vegyenek részt pornográfiában, utazzanak külföldi országokba, ahol a szexturizmus áldozatai lesznek.

Tavaly is volt hasonló hatósági akciósorozat, abban az évben 275 embert tartóztattak le hasonló gyanúval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.