Nemzettudat

A román védelmi miniszter óriás román zászlóval paráádézna Csíkszeredán

Mircea Dusa román védelmi miniszter bejelentette, hogy pénteken, a román zászló ünnepén Hargita megye legmagasabb zászlórúdjára a megye legnagyobb román zászlaját vonják fel Csíkszeredában.

2015.06.22 15:18MTI

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint a védelmi miniszter erről a Brassó megyei Nagysinken (Cincu) beszélt hétfőn, miután megszemlélte a Trident Joust 15 és a Resolute Castle 15 elnevezésű nemzetközi hadgyakorlatok műveleteit.

"A trikolórnak Hargita megyében is otthon kell lennie" - jelentette ki a székelyföldi származású miniszter, akit Victor Ponta miniszterelnök többször is kormánya magyar-szakértőjének nevezett. Mircea Dusa hozzátette, hogy a csíkszeredai ceremónián reményei szerint a miniszterelnöki teendőket is ellátó Gabriel Oprea belügyminiszterrel együtt vesz részt.

Székelyföldön a Ponta-kormány hatalomra lépésétől vált érzékeny kérdéssé a nemzeti szimbólumok használata. A székelyföldi megyék prefektusai peres úton távolíttatták el a közintézményekről a román zászlók mellé kitűzött székely zászlókat. A hatósági fellépés ellenreakciót váltott ki, és nagymértékben hozzájárult a szimbólum elterjesztéséhez. Székelyföld több településén is óriás székely zászlókat tűztek ki közterületen felállított zászlórudakra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.