Kitiltják a járműveket a Central Parkból

Drasztikus lépésről döntöttek New Yorkban

Kitiltják a járműveket New York két leghíresebb ligete, a Central Park és a Prospect Park nagy részéből a hónap végétől.

2015.06.19 20:48MTI
freedigitalphotos.net/Troy Faulder

A hétköznapi autótilalom tartós intézkedés lesz, amellyel "biztonságosabbá, nyugalmasabbá és kellemesebbé" szeretnék tenni a híres zöld területeket - idézte a The New York Times Bill de Blasio polgármester szavait, amelyek csütörtökön, a Prospect Parkban tartott sajtótájékoztatóján hangzottak el.

A járókelők érdekeit védő csoportok évtizedek óta kérik a korlátozást, amely a két park szélén kanyargó főutakat érinti. "Ezzel visszaadjuk parkjainkat az embereknek. A gyerekek biztonságban játszhatnak, a kerékpárosok, futók és mindenki más békességben élvezheti a parkok nyugalmát" - méltatta a rendeletet a polgármester.

A polgármesteri hivatal munkatársai hangsúlyozták: az intézkedést azután hozták, hogy tanulmányok kimutatták, sem a Central Parkot övező manhattani belvárosban, sem Brooklynban, a Prospect Park környékén nem okoznak a kitiltással dugókat. A Central Parkban július 29-étől, a Prospect Parkban július 6-tól korlátozzák a járművek forgalmát hétköznapokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.