Dráma és gyász

A monstertuck vezetője, Mario okolható a halálesetek miatt

Az ügyészség a sofőrt, Mario D.-t vádolja, aki Haaksbergenben a monstertruckjával a közönség közé hajtott. A vád halál és súlyos testi sérülés okozása.

2015.06.09 14:56ma.hu
anp

Az ügyészség álláspontja
A szervezőt, Stichting Sterevenementent is vádolják, Haakbergen települést azonban nem. Mindezt Yme Drost orvosszakértő mondta kedd reggel. Drost látott el néhány sérültet és áldozatot. Az ügyészség ezeket az információkat nem erősítette meg és később nyilatkozik az ügyben, mondta a szóvivő.

Az ügyészség súlyos gondatlanságról beszélt. „Mindkét fél felelőtlenül és gondatlanul járt el a hely biztonságát illetően és az eseménnyel összefüggésbe hozható és elvárható intézkedések során. A sofőr esetében az is felróható, hogy az esemény alatt nem megfelelően cselekedett.”

A 2014 szeptember végén történt baleset során három ember vesztette életét és több tucatnyian sérültek meg.

Az önkormányzat ellen nem emelnek vádat
Haaksbergen település és tisztviselője ellen nem emelnek vádat, mivel mentelmi joguk van. – mondta Drost. Az ügyészségnek ezért nincs joga, hogy bíróság elé állítsa őket. Ennél fogva nem kommentálta az önkormányzat és a köztisztviselő ellen felhozott vádakat.

Hans Gerritsen a múlt hónapban mondott le a polgármesteri címéről. A település önkormányzata megvonta tőle a bizalmat a miután a katasztrófavédelmi hatóság kihallgatta az ügyben. Ez a meghallgatás döntő jelentőségű volt az engedély kiadását és a polgármester szerepét illetően.

Az ügyvéd álláspontja
Rob Old Breuil, Mario D. ügyvédje kedd délelőtt sem megerősíteni sem cáfolni nem akarta, hogy a védence ellen emberölés vétségében folyik büntetőeljárás. „Mindenkit arra kérnék, hogy várjon türelemmel, míg a bíróság szóvivője nyilatkozik az ügyben.” Egyébként már előzetesen is azt valószínűsítette, hogy az ügyészség a truck sofőrjét fogja vádolni az áldozatok halála miatt.

Drost szerint az első úgynevezett előzetes tárgyalási nap az ügyben szeptember 1-én lesz, az Ameloi Bíróságon. „Az áldozatokat és a túlélőket kedd délelőtt személyes közleményben tájékoztatjuk.”

Haaksbergen település kedd délelőtt nem akart nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.