ENSZ-békefenntartók használják

Az Iszlám Állam rakétákat lőtt ki egy reptérre a Sínai-félszigeten

A bázist ENSZ-békefenntartók használják, áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek. A magyar békefenntartókat két évtizedes jelenlét után idén áprilisban vonták ki a Sínai-félszigetről.

2015.06.10 08:09MTI

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet egyiptomi szárnyának fegyveresei rakétákat lőttek ki kedden egy, ENSZ-békefenntartók által használt repülőtérre a Sínai-félszigeten. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek - közölték biztonsági források. Bizonyos források arról számoltak be, hogy a szélsőségesek eltalálták a repülőteret, mások szerint viszont a kilőtt rakéták a létesítmény területén kívül csapódtak be. További részleteket egyelőre nem tudni. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett a Twitter közösségi oldalon.

A közelmúltban a Sínai-félsziget északi részén hosszú ideje harcoló, Anszár Beit al-Makdisz néven ismert iszlamista fegyveres csoport hűséget fogadott az Irakban és Szíriában hatalmas területeket uraló Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak, és felvette a Vilájat Színá (Sínai tartomány) nevet. Az utóbbi hónapokban elkövetett gyilkos merényletekre válaszul a kormányerők tovább fokozták a több mint másfél éve folyó terrorellenes hadműveletet a Gázai övezettel szomszédos régióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.