Állapotos nők is vannak közöttük

Több tucat illegális bevándorló egy konténerben egy angol kikötőben

Hatvannyolc embert, köztük két várandós nőt találtak a brit határőrök egy konténerben a délkelet-angliai Harwich kikötőjében.

2015.06.05 12:19MTI
freedigitalphotos.net/adam

Az első beszámolók arról szóltak, hogy az illegális bevándorlókat egy tengeri konténerben találták.

A brit belügyminisztérium pontosított, részletes pénteki ismertetése szerint azonban a bevándorlók négy lengyel kamionon érkeztek Hollandiából egy komppal.

A lengyel kamionsofőröket a brit hatóságok őrizetbe vették illegális bevándorlás elősegítésének gyanújával, és megkezdték kihallgatásukat - mondta a belügyi tárca szóvivője.

A kamionokban talált bevándorlók között 35 afgán, 22 kínai, tíz vietnami és egy orosz állampolgár van.

A jelentős komp- és teheráru-forgalmat lebonyolító kikötő határőrizeti hatósága a BBC pénteki beszámolója szerint rutinellenőrzés során bukkant előző éjjel a kamionok rakterébe zárt emberekre.

A két várandós nőt öt másik illegális bevándorlóval együtt különböző panaszok miatt a közeli Colchester kórházába szállították, de állapotuk nem súlyos.

A kamionokat Angliába szállító Stena Line komptársaság szóvivője szerint a többieket egyelőre Harwich kikötőjének területén őrzik a brit bevándorlási hatóságok, és közülük azokat, akik nem folyamodnak menedékjogért, hazaküldik.

Tavaly augusztusban a Harwich közelében működő Tilbury kikötőkomplexumban - a Londont kiszolgáló fő tengeri kikötőben - 35 embert találtak egy konténerben, amely Belgiumból érkezett; egyikük meghalt. Ebben a csoportban, amely zömmel afgánokból állt, gyerekek is voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.