Motorosok támadtak a piramisok közelében

Agyonlőtték az egyiptomi idegenforgalmi rendészet két tagját

Ismeretlen motorosok agyonlőtték szerdán az egyiptomi idegenforgalmi rendészet két tagját a gízai piramisok közelében.

2015.06.03 15:48MTI

Az egyiptomi hivatalos hírügynökség jelentése szerint három tettes golyózáport zúdított az említett rendőri szerv közigazgatási részlegének két munkatársára, akik kórházba szállításuk után belehaltak sebesüléseikbe.

Madzsdi Abdel-Gaffár belügyminiszter utasítást adott egy külön nyomozócsoport létrehozására a tettesek és a használt fegyverek mielőbbi azonosítása érdekében.

Az iszlamista elnök, Mohamed Murszi 2013-as megbuktatása óta gyakorivá váltak a biztonsági erők tagjai ellen elkövetett merényletek. Az idegenrendészet munkatársainak meggyilkolása jelképes lehet, miközben Kairó komoly erőfeszítéseket tesz a forradalmi évek alatt mélypontra zuhant turizmus újraélesztéséért, s a turisták bizalmának visszanyeréséhez nélkülözhetetlen stabil közbiztonság megteremtéséért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.