Ketten meghaltak

Tovább tombol Dél-Koreában a MERS-vírus

Két halottja van már Dél-Koreában a MERS-vírusnak, a fertőzöttek száma pedig huszonötre nőtt.

2015.06.02 08:16MTI

Egy 71 éves vesebeteg férfi is és egy 58 éves nő halálát követő vizsgálatok megerősítették, hogy MERS-vírus okozta halálukat. Mindketten kapcsolatba kerültek egy kórházban azzal a férfivel, akik behurcolta az országba a veszélyes kórt.

A dél-koreai egészségügyi minisztérium közlése szerint már 25 fertőzöttről tudnak az egészségügyi hatóságok, hétfőhöz képest héttel nőtt a számuk. Dél-Koreába feltehetően egy 68 éves férfi hurcolta be a betegséget, akinél május 20-án, két héttel az után diagnosztizálták a kórokozót, hogy visszatért közel-keleti útjáról.

A férfi két napot volt Szaúd-Arábiában, ahol a legelterjedtebb a betegség. A MERS-vírus az angol Middle East Respiratory Syndrome, azaz Közel-keleti Légzőszervi Tünetegyüttes kezdőbetűiből kapta rövidítését. Köhögéssel, lázzal, légzési nehézségekkel járó légúti megbetegedést okoz és vírusos tüdőgyulladást idézhet elő.

A betegek halálozási aránya magas, közel 40 százalékos, a kór ellen nincs védőoltás. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a MERS 2012. évi feltűnése óta 1139 esetet regisztráltak, közülük 431 volt végzetes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.