Halál a légi parádén

Két repülő csapódott egymásba a légiparádé előtt - videók!

Összeütközött két repülőgép az olaszországi Tortoreto tengerpartja felett, a helyi légi parádé megkezdése előtt.

2015.06.01 08:09ma.hu
Screenshot

Nem sokkal azelőtt, hogy a világhírű Frecce Tricolori, az olasz légierő műrepülő köteléke megkezdte volna bemutatóját a gyülekező közönséget szórakoztató amatőr csapat két egymotoros gépe összeütközött a levegőben.

"Két repülőt láttunk alacsonyan és lassan repülni. Mikor összeütköztek hatalmas csattanást hallottunk és pár másodperc múlva a tengerbe csapódtak nem messze a parttól" - mesélte az egyik szemtanú.

Az első jelentések szerint az egyik pilóta, a Siennából származó 47 éves Marco Ricci életét vesztette a balesetben. A tűzoltók a férfi holttestét a parttól két kilométerre találták meg a repülőgép lebegő roncsai alatt.

A másik pilóta, a 43 éves Luigi Wilmo Franceschetti képes volt kényszerleszállást végrehajtani a tengerparton és túlélte a balesetet. Kisebb sérülésekkel kórházba szállították ahol jelenleg is megfigyelés alatt áll.

A baleset körülményeit még vizsgálják, de a teramoi ügyész, Stefano Giovagnoni bejelentette, a kórházban lévő pilótát emberöléssel gyanúsítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.