Nem bírta az iramot a szerelvény

Túl gyorsan haladhatott, azért siklott ki a személyvonat Philadelphiában

Kisiklott és felborult egy személyszállító vonat kedd este az egyesült államokbeli Philadelphia északi részén, Michael Nutter polgármester szerint legalább heten életüket vesztették, több mint 200 ember kórházi ápolásban részesült, nyolc sérültnek válságos az állapota.

2015.05.13 21:46MTI

A Washingtonból New Yorkba tartó vonaton 238 utas és ötfőnyi személyzet utazott, amikor kisiklott Philadelphia Port Richmond nevű városrészében, a Delaware folyó mentén - közölte az Amtrak vasúttársaság. A vonat egy nagyobb kanyarban siklott ki, a hét kocsijából egy a tetejére fordult, három pedig az oldalára borult.

Az Amtrak szerint a baleset oka egyelőre nem ismert, de vizsgálják a történteket. Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság is közölte, hogy vizsgálatot indít. A vonat feketedobozát megtalálták, a szerelvény sérüléseket szenvedett vezetőjét pedig kihallgatták.

A CNN hírtelevízió és az AP hírügynökség a vonatról készült videofelvételek alapján elvégzett számításokra hivatkozva azt közölte, hogy a szerelvény a pályaszakaszon megengedett óránkénti 80 kilométeres sebesség mintegy kétszeresével haladhatott.

A Fehér Ház szerdán bírálta a képviselőházi republikánusokat, amiért egy szerdán megszavazandó közlekedésügyi törvénytervezet keretében a következő pénzügyi évben 252 millió dollárral akarják csökkenteni az Amtrak támogatását a jelenlegi 1,4 milliárd dolláros szintről. Barack Obama elnök ezzel szemben a támogatás 2,45 dollárra történő emelését szorgalmazta. Az Amtrak köztulajdonban lévő, profitorientált, országos vasúti társaság.

Az elnök és Joe Biden alelnök szerdán közleményben fejezte ki részvétét az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek.

Az Amtrak 188-as járata egy 1943-as vasúti baleset helyszínének közelében siklott ki, amelynek 79 halálos áldozata volt.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.