Több száz afrikaival a fedélzeten

Menekülteket szállító hajókat állítottak meg a líbiai hatóságok

Olaszországba tartó hajókat állítottak meg a líbiai hatóságok az elmúlt három napban, fedélzetükön több száz afrikaival.

2015.04.22 07:42MTI

A tripoli hatóságok hetven afrikai menekültet vettek őrizetbe kedden még Líbiában, akik embercsempészekre vártak, hogy a dél-olaszországi Lampedusa szigetre szállítsák őket hajóikon - mondta a líbiai bevándorlási hivatal egy magas rangú tisztviselője.

Az elmúlt három napban pedig legalább két hajót állítottak meg a líbiai hatóságok, már a tengeren, az egyiken mintegy 250 szenegáli, ghánai, etiópiai és más afrikai országból származó menekülttel. A másik feltartóztatott hajón pedig etiópiai és eritreai menekültek tartózkodtak.

A hatóságok a hajók feltartóztatása után mintegy 600 menekültet vettek őrizetbe. A menekülteket gyakran túlzsúfolt menekülttáborokban őrzik, ahonnan akár hónapokig nem engedik ki őket - közölték emberi jogi szervezetek.

Vasárnapra virradóra mintegy nyolcszáz ember veszett a tengerbe amiatt, hogy egy menekülteket szállító hajó elsüllyedt a Földközi-tengeren Olaszország és Líbia között. Az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozót hívott össze csütörtökre a migráció megfelelő kezelésének megvitatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.