Románia

Új alternatív választási küszöb bevezetését szorgalmazta az RMDSZ

Cél, hogy a választási reform ne veszélyeztesse a romániai magyarság parlamenti képviseletét.

2015.04.20 16:58MTI

Új alternatív küszöb bevezetését szorgalmazta a parlamenti választásokra a Klaus Iohannis román államfővel folytatott megbeszélésén hétfőn a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) küldöttsége, hogy a választási reform ne veszélyeztesse a romániai magyarság parlamenti képviseletét.

Az elnök idén harmadik alkalommal hívta konzultációra a pártokat, ezúttal azért, hogy a választási reformcsomaggal kapcsolatos vitában közvetítsen.

Az RMDSZ arról tájékoztatta az államfőt, hogy a 2008 előtti megyei pártlistás arányos parlamenti választásokhoz való visszatérést támogatja, ugyanakkor azt szorgalmazza, hogy ne csak az országos voksok öt százalékát elérő szervezetek jussanak képviselethez, hanem azok is, amelyek esetleg ezt nem érik el, de négy megyében 20 százalék feletti támogatottságot szereznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.