Harc a síita látadók ellen

Harci helikopterek Szaúd-Arábia jemeni határán

Harci helikoptereket telepített Szaúd-Arábia jemeni határa mentén a jemeni síita lázadók ellen harcoló, szaúdi vezetésű nemzetközi koalíció.

2015.04.13 07:27MTI

A múlt heti tűzpárbajban egy aknavetős csapás következtében újabb három szaúdi katona halt meg - közölte Rijádban a védelmi minisztérium. Néhány nappal korábban szintén három szaúdi határőr esett áldozatul egy jemeni területről kiinduló támadásnak.

"Nem fogjuk megengedni ezeknek a milicistáknak, hogy ellenőrzésük alá vonják a határainkat" - hangoztatta Ahmed Assziri szaúdi tábornok. Jemenben síita húszi lázadók harcolnak a külföldre menekült elnök, Abed Rabbo Manszúr Hádi erői ellen.

A húszik visszaszorítása érdekében hadműveletet indított Szaúd-Arábia, amelyet kilenc arab ország is támogat a küzdelemben. A szaúdi vezetésű koalíció légiereje március 26-a óta támadja folyamatosan Jemenben az Irán által támogatott húszik állásait.

Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfelsőbb vezetője néhány napja felszólította Szaúd-Arábiát a koalíciós légicsapások beszüntetésére, a katonai beavatkozást pedig bűncselekménynek nevezte. A rijádi vezetés azonban vasárnap határozottan elutasította Teherán követelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.