Emberkereskedelem, szexrabszolgaság

155 év börtönre ítélhetnek egy magyart

Emberkereskedelemért és zsarolásért elítéltek Miamiban egy homoszexuális férfiakat szexrabszolgaságra kényszerítő, 25 éves magyar férfit, akire akár 155 évi börtönbüntetést is kiszabhatnak.

2015.04.11 09:04MTI

A vádirat szerint V.A.J. két másik magyar férfival együtt - akik ellen még folyik a büntetőper - fenntartott egy Never Sleep nevű céget. Florida amerikai szövetségi állam Miami-Dade megyéjében egy lakóházban kényszerítették prostitúcióra a fiatal férfiakat, akár napi 20 órán át. Három áldozatukat - akik a négy napig tartó tárgyaláson vallomást tettek - Magyarországon ismerték meg a GayRomeo.com randiportálon, illetve a Facebookon keresztül.

A cég 2012-ben utaztatta a három, huszonéves fiatalt először New Yorkba, ahol egy egyszobás lakásban kellett szexuális szolgáltatásokat nyújtaniuk a Never Sleep ügyfeleinek, vagy webkamera előtt szerepelniük. A lakásban olykor nyolcan voltak összezsúfolva.

A vádlottak elvették áldozataik útlevelét, és ha nem voltak hajlandók "dolgozni", akkor megfenyegették őket, de még Magyarországon maradt családtagjaikat is. A cég 2012 augusztusában költözött Floridába.

A bűnösnek talált V.A.J.-re a büntetési tételt június 2-án mondja ki egy kerületi bíró, a kiszabható legenyhébb büntetés 21 évi börtön. Feltételezett tettestársai B.V. - aki rendőr volt Magyarországon - és Á.G.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.