Egy halálos áldozat van

Nyolc magyar volt a felrobbanó kompon Thaiföldnél

Az Ao Nang Princess 5 komphajó az Andamán-tengeren, a Krabi és Phuket közötti úton szerda délután azután süllyedt el, hogy felrobbant a motorja.

2015.04.10 09:14MTI

Nyolc magyar utas volt a dél-thaiföldi turistaparadicsom, Phuket közelében kigyulladt és elsüllyedt komphajón - erősítette meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke a TV2 Tények Reggel című műsorának pénteken.

Menczer Tamás azt is elmondta, hogy a magyarok nem sérültek meg és már biztonságban vannak.

Az Ao Nang Princess 5 komphajó az Andamán-tengeren, a Krabi és Phuket közötti úton szerda délután azután süllyedt el, hogy felrobbant a motorja. A Phuketwan hírportál jelentése szerint a komp fedélzetén kínai, magyar, egyiptomi, ukrán és svájci turisták is tartózkodtak.

A balesetben egy izraeli kislány meghalt, a többi mintegy 110 utas, köztük több tucat turista életét azonban sikerült megmenteni - közölte csütörtökön a helyi rendőrség. Menczer Tamás az M1-nek elmondta: szükség esetén a magyar külképviselet minden segítséget megad a magyar állampolgároknak.

Robbanás, égett szag és sűrű füst

A balesetet túlélő turisták elmondták, hogy a fedélzeten pánik és káosz lett úrrá. Először egy robbanás hallatszott, majd égett gumiszagot lehetett érezni, és sűrű füst gomolygott.

A tűz gyorsan terjedt, kitört a gépházból - közölte a rendőrség szóvivője. Hozzátette: ki fogják emelni a roncsot, hogy rájöjjenek a baleset okára.

Egy londoni turista elmondta, hogy a hajó legénysége a vészhelyzetben semmilyen utasítást nem adott. "Úgy kellett mentőmellényt kérnünk" - tette hozzá. "Két ember kivételével a legénység tagjai leugrottak a hajóról, sorsukra hagyva az utasokat" - idézett egy másik brit turistát a Phuketwan.

A rémület után jött a pánik és a káosz

Mivel mindenki menekülni akart, eltorlaszolták a bejáratokat, úgyhogy az utasok végül kitörték az ablakokat, majd többtucatnyian a vízbe ugrottak. A helyszínre halászhajók és komphajók siettek, és a fedélzetükre segítették a hajótörötteket.

Az a 12 éves kislány, aki életét vesztette, a baleset bekövetkezte előtt vélhetően a mosdóba ment. Egy túlélő elmondta, hogy a gyermek édesapja megpróbálta kinyitni a mellékhelyiség ajtaját, de nem sikerült. Az izraeli család három gyermekkel érkezett a thaiföldi nyaralásra, a másik két gyermeknek nem esett baja.

A kislány holttestét csütörtökön találták meg a mentésben részt vevő búvárok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.