Brit lap szerint

Irán dollármilliókkal segítheti a Hamászt

"Irán több tízmillió dollárt adományozott a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista szervezet katonai szárnyának az izraeli hadsereg által a tavaly nyári háború idején lerombolt alagúthálózat újjáépítésére."

2015.04.05 23:30MTI

A The Sunday Telegraph című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap hírszerzési forrásai szerint a Hamász iráni pénzből tölti fel ismét az izraeli települések támadásához használt rakétaarzenálját is.

A lap szerint mindez jelzi, hogy Irán és a Hamász félretette nézeteltéréseit, amelyeket a szíriai konfliktus hozott a felszínre. A síita dominanciájú Irán Bassár el-Aszad szír elnököt támogatja a Hamász jórészt szunnita szövetségesei ellenében.

Az arab világ szunnita többségű hatalmai - a Hamásszal egyaránt ellenséges Szaúd-Arábia és Egyiptom vezetésével - egyesítik erőiket Iránnal szemben, a militáns palesztin szervezetnek így nem marad más választása, mint az "iráni nagyvonalúság" elfogadása - áll a The Sunday Telegraph írásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.