Ernyőszervezet

Antal Lórántot választotta elnökévé az erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlet

A Nagyvárad melletti Püspökfürdőn tartott küldöttgyűlés szombat esti szavazásán Antal Lóránt 94, míg ellenjelöltje, Jakab Adorján 56 szavazatot kapott.

2015.03.22 10:45MTI

Antal Lórántot választotta elnökévé hétvégi küldöttgyűlésén a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) partnerségben működő erdélyi ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) - közölte az ifjúsági ernyőszervezet.

A Nagyvárad melletti Püspökfürdőn tartott küldöttgyűlés szombat esti szavazásán Antal Lóránt 94, míg ellenjelöltje, Jakab Adorján 56 szavazatot kapott. Antal Lóránt eddig az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanácsot vezette. A 2014-es európai parlamenti választásokon az ifjúság jelöltjeként ötödik helyen szerepelt az RMDSZ jelöltlistáján.

A 33 éves fiatalember a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián szerzett diplomát, jelenleg vállalkozó, az Európai Uniós pályázati tanácsadással foglalkozó vállalkozását vezeti.

Az RMDSZ alapszabálya szerint a szövetséggel társult ifjúsági szervezetek delegálhatják a küldöttek 15 százalékát az RMDSZ áprilisi kongresszusára. A szövetség alapszabálya 15 százalékos részesedést biztosít a MIÉRT küldötteinek az RMDSZ kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsában (SZKT) is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.