Katowicében járt az államfő

Áder felavatta Henryk Slawik és id. Antall József emlékművét

Áder János magyar és Bronislaw Komorowski lengyel államfő szombat délelőtt Katowicében ünnepélyesen felavatta Henryk Slawik és idősebb Antall József közös emlékművét a Nemzetközi Kongresszusi Központ előtt.

2015.03.21 15:00MTI
MTI/Illyés Tibor

Áder János pénteken érkezett kétnapos látogatásra Lengyelországba, ahol Katowicében, a sziléziai vajdaság székvárosában részt vesz a 9. magyar-lengyel barátságnap ünnepségein.

A magyar és a lengyel elnöki pár előzőleg a katowicei Krisztus Király-főszékesegyházban részt vett a Wiktor Skworc katowicei és Ternyák Csaba egri érsek által bemutatott szentmisén.

MTI/Illyés Tibor

Az emlékmű felavatása után Áder János és Bronislaw Komorowski megtekintette a 3. magyar-lengyel sakkversenyt. A mintegy 700 résztvevővel tartott versenyen közreműködött Polgár Judit magyar és Radoslaw Wojtaszek lengyel sakknagymester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.