720 négyzetméteren

Az erőszakmentes autóvezetést hirdeti egy bécsi óriásfestmény

A 720 négyzetméteres köztéri alkotás szerdától látható a schönbrunni kastély közelében.

2015.03.19 13:30MTI

Európa egyik legnagyobb falfestményét a Golifként ismert, 1984-ben született tiroli művész készítette. Az ideges autóvezetőt ábrázoló képregényszerű alkotás arra hívja fel a figyelmet, hogy a forgalomban is békésen kell egymás mellett közlekedni. A fekete-fehér kép melletti Linke Wienzeile úton naponta harmincezer autó jár, az alkotás látható a közelben közlekedő metrók ablakából is.

A hatvan méter széles és tizenkét méter magas alkotás egy régi raktárcsarnok homlokzatát borítja. Az egykori könyvraktárt hamarosan lebontják és helyére irodakomplexumot és hotelt építenek.

Az óriás képhez, amelyet két hét alatt készült el, 150 kilogramm festéket használtak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.