Izraeli választások

Netanjahu a Siratófalnál adott hálát választási győzelméért

Netanjahu, aki családjával látogatott a Siratófalhoz, kívánságcédulát rejtett a kövek közé és megköszönte Izrael népének, hogy ismét bizalmat szavazott neki.

2015.03.18 16:36MTI

A Siratófalnál adott hálát pártja, a jobboldali Likud választási győzelméért Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán - írta a Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja.

A portál szerint Netanjahu, aki családjával látogatott a Siratófalhoz, kívánságcédulát rejtett a kövek közé és megköszönte Izrael népének, hogy ismét bizalmat szavazott neki.

"Itt, a zsidó nép legszentebb helyén elérzékenyít a felelősség terhe, amit Izrael népe a vállaimra helyezett. Nagyra tartom Izrael polgárainak azt a döntését, hogy rám és társaimra szavaztak" - mondta Netanjahu.

"Minden tőlem telhetőt megteszek Izrael polgárainak jóléte és biztonsága érdekében, ami Isten segedelmével sikerülni fog. Nagyon köszönöm Önöknek" - tette hozzá.

Izraelben arra számítanak, hogy Benjámin Netanjahu negyedik kormányát a jobboldali és a vallásos pártok fogják alkotni, kiegészülve a Likudból Netanjahuval történt összetűzése miatt kivált Móse Kahlón Kulánu (Mindannyian) nevű centrista pártjával.

A harminc mandátumot szerzett Likud a telepeseket támogató jobboldali Bájt Hajehudi (Zsidó Haza) nyolc helyével, a Jiszráél Béténu (Izrael a Hazánk) hat helyével, a vallásos Egységes Tóra párt hat képviselőjével, a keleti ultra-ortodoxok pártjának, a Sasznak hét képviselőjével és a Kulánu tíz mandátumával összesen hatvanhét honatyát, és ezzel biztos többséget tudhatna magáénak a százhúsz tagú kneszetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.