Esélyes

Londoni elemzők: 90 százalék felett az ukrán államcsőd kockázata

Meghaladja a 90 százalékot a belátható időn belüli ukrán államcsőd esélye az ukrán államadósság-törlesztési kockázatra kínált fedezeti ügyletek (CDS) Londonban hétfőn kialakult díjszabása alapján.

2015.03.16 16:15MTI

Az S&P Capital IQ londoni piaci adatszolgáltató cég kimutatása szerint az ukrán szuverén CDS-tranzakciók középárfolyama hatalmas, 375 pontos napi emelkedéssel 4420 bázispont környékén mozgott a hétfői londoni forgalomban az irányadó ötéves lejáratra.

A hétfőre kialakult árazás alapján egységnyi, tízmillió dollár névértékű ötéves ukrán deviza-államkötvényre jelenleg 4,4 millió dollárt meghaladó középárfolyamon kínálnak CDS-kontraktusokat a londoni piacon, 375 ezer dollárral drágábban, mint az előző zárásban.

Az S&P Capital IQ számítási modellje szerint Ukrajna jelenlegi CDS-árfolyama 90,5 százalékos halmozott csődkockázatot jelez ötéves távlatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.