Iszlám Állam

UNICEF: az államoknak tárgyalniuk kellene az IÁ-val

Az államoknak tárgyalniuk kellene az Iszlám Állam (IÁ) terrorista csoporttal, hogy beengedjék az ENSZ Gyermekalapját (UNICEF) a dzsihadisták uralta területekre.

2015.03.13 15:27MTI

A tájékoztatás szerint az ENSZ humanitárius ügynökségei keményen küzdenek azért, hogy segélyszállítmányokat tudjanak eljuttatni a radikális iszlamista csoportosulás által ellenőrzött iraki és szíriai területeken élő civilek millióinak, az IÁ azonban nem tárgyal velük.

Hanaa Singer, a szervezet szíriai képviselője genfi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy "legalább a gyermekek megóvása ügyében tárgyalni kellene". "Jelenleg visszautasítják, hogy szóba álljanak az ENSZ-szel" - mondta az illetékes.

Jens Laerke, az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatalának (OCHA) szóvivője arról számolt be, hogy más térségbeli fegyveres szervezetekkel ugyan tárgyalnak, az IÁ azonban nem hajlandó velük szóba állni.

Az UNICEF becslései szerint közel 14 millió gyerek szorul segítségre a Szíriában és Irakban tomboló polgárháború miatt, nagyjából kétmillióan pedig kívül esnek a segélyszervezetek hatókörén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.