Nyerges vontatóba rohant a személyvonat

Több mint félszázan megsérültek egy amerikai vonatbalesetben

Legalább 55 ember megsérült egy súlyos vonatbalesetben hétfőn az egyesült államokbeli Észak-Karolinában, amikor egy személyvonat belerohant egy vasúti átjáróban megrekedt nyerges vontatóba.

2015.03.10 08:08MTI

A keleti parti állam Halifax megyéjében történt baleset idején mintegy 220 utas volt a szerelvényen. A kórházba szállított 54 emberből senki sem szenvedett életveszélyes sérüléseket, és csak egyikük állapotát minősítették súlyosnak.

A szövetségi vasúti igazgatóság 62 sérültről tud.

A teherautó sofőrje nem sérült meg, miután kiugrott a fülkéből a közeledő vonat láttán. A hatóságok szerint a férfi egy nehéz balkanyart próbált bevenni az átjáróban, de a síneken rekedt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.