Az iraki támogatást megköszönték

Bush és Talabani személyesen mondott köszönetet Göncz Kingának

George Bush amerikai elnök és Dzsalal Talabani iraki államfő személyesen köszönte meg Göncz Kinga magyar külügyminiszternek kedd este azt a támogatást, amelyet Magyarország Irakban és Iraknak nyújtott az elmúlt időszakban.

2008.09.24 06:46MTI

Bush és Talabani azon a fogadáson fejezte ki köszönetét, amelyet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár adott a delegációvezetők tiszteletére - tájékoztatta az MTI-t Szelestey Lajos külügyi szóvivő. 

Bush és Talabani is úgy nyilatkozott, hogy a közép-keleti országban konszolidálódik a helyzet és a kormányerők egyre inkább urai a helyzetnek. Mint hozzátették, így megértik, ha újabb államok döntenek úgy, hogy kivonják egységeiket. Az ENSZ-közgyűlés 63. ülésszakát aznap nyitotta meg a világszervezet New York-i székhelyén Ban Ki Mun főtitkár. 

Göncz Kinga a héten New Yorkban részt vesz és felszólal egyebek mellett az átfogó atomcsend-szerződésről rendezendő tanácskozáson, jelen lesz a Grúziáról tartandó miniszteri ülésen és bekapcsolódik a Szegénység és éhezés című kerekasztal munkájába, ezenkívül találkozik a New York-i magyarság képviselőivel. 

Beszédét szombaton mondja el a Közgyűlésben. Amerikai programjában szerepel egy chicagói látogatás a hét végén, majd jövő héten Washingtonban tárgyalást folytat Condoleezza Rice külügyminiszterrel, akinek átadja a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést, továbbá megbeszéléseket folytat Barack Obama demokrata párti és John McCain republikánus elnökjelölt külpolitikai tanácsadóival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.