Ukrán válság

Moszkva Kijevvel fizettetné ki a szakadár régióknak szállított gázt

Az orosz-ukrán gázszállítási szerződés szerint a Gazprom csak az előre kifizetett mennyiséget juttatja el Ukrajnának.

2015.02.20 18:09MTI

Moszkva Kijevvel fizettetné ki a délkelet-ukrajnai szakadár régióknak küldött földgázt, amelyet azoknak ingyen juttat el - derült ki Dmitrij Medvegyev miniszterelnöknek az orosz nemzetbiztonsági tanács pénteki ülésén elhangzott kijelentéseiből.

Ukrajnának "addig szállítunk (gázt), amíg van pénz, természetesen figyelembe véve azokat a mennyiségeket, amelyeket jelenleg humanitárius céllal alternatív útvonalon továbbítunk a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokba" - közölte az orosz kormányfő.

Az orosz-ukrán gázszállítási szerződés szerint a Gazprom csak az előre kifizetett mennyiséget juttatja el Ukrajnának.

Medvegyev csütörtökön még azt jelentette be, hogy Oroszország kész ingyen gázt szállítani az ukrajnai szakadár területekre, miután az ukrán Naftohaz felfüggesztette a szakadár területek ellátását földgázzal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.