Ukrán válság

A brit parlamenti bizottság csúnyán beszólt az EU-nak Ukrajna miatt

Az Európai Unió "teljesen félreértette" az ukrajnai válság előjeleit, és "holdkórosként sétált bele" a jelenlegi válsághelyzetbe.

2015.02.20 14:28MTI

Ezt állapította meg a brit parlament felső kamarájának EU-ügyi szakbizottsága által összeállított, pénteken ismertetett átfogó elemzés. A Lordok Házának 123 oldalas, rendkívül kritikus hangvételű helyzetértékelése szerint úgy tűnik, hogy sem Brüsszel, sem az EU-tagállamok diplomáciai szolgálatai nem vették észre a figyelmeztető jeleket. Az EU intézményeinek és a tagállamoknak sem volt jó minőségű helyszíni információgyűjtő kapacitásuk, és az EU alulbecsülte, hogy Oroszország mennyire ellenségesen állt hozzá az Ukrajnával tervezett társulási szerződéshez - áll a bizottság elemzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.