Öt sérült

Súlyos vonatbaleset Svájcban

"A váróban ültem, amikor hirtelen hatalmas robajt hallottam. Kiszaladtam, akkor láttam, hogy a vagonok az oldalukra fordultak."

2015.02.20 09:14MTI
Forrás: Twitter

Összeütközött két vonat péntek reggel Svájcban, a Zürichtől északra fekvő Rafz településnél - közölte Zürich kanton rendőrségének szóvivője.

A tájékoztatás szerint a balesetben öten sérültek meg, egy ember súlyosan.

Egy szemtanú szerint az egyik mozdony vezetője nem vette észre a jelzőlámpa tilos jelzését.

"A váróban ültem, amikor hirtelen hatalmas robajt hallottam. Kiszaladtam, akkor láttam, hogy a vagonok az oldalukra fordultak. Az egyik mozdonyvezető azonnal kiugrott a fülkéjéből, felvette a láthatósági mellényét és elkezdte a mentést, a járókelők közben hívták a mentőket" - mesélte a Blick című lapnak.

Helyi sajtójelentések szerint több vasúti kocsi felborult, rengeteg mentőautó vonul a helyszínre. A Blick című lap már fotókat is közölt a balesetről.

A Neue Zürcher Zeitung honlapja azt írja, hogy egy külvárosi és egy gyorsvonat ütközött.

A mentés idején nem járnak a vonatok Bülach and Schaffhouse között - jelentette az AFP francia hírügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.