Terror

Elfogtak két embert, akik segíthették a koppenhágai merénylőt

A dán rendőrség elfogott két embert azzal a gyanúval, hogy segítették a szombati koppenhágai terrorcselekmények elkövetőjét.

2015.02.16 10:37MTI

A rendőrség hétfői szűkszavú közleménye szerint a két férfit előző nap fogták el, és azzal gyanúsítják őket, hogy "tanácsokkal és tettekkel" segítették a koppenhágai támadások elkövetőjét.

Hétfőn állítják őket bíróság elé. Szombat délután kettős terrortámadás történt Koppenhágában: egy fegyveres lövéseket adott le egy kulturális központ kávézójára, amelyben rendezvényt tartottak a szólás szabadságáról, majd néhány órával később egy zsinagógánál lövöldözött. A támadó két emberrel végzett, ötöt megsebesített.

A rendőrök vasárnap kora reggel tűzharcban agyonlőtték a merénylőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.