Tűzpárbaj

Az agyonlőtt férfi lehet a felelős mindkét dániai merényletért

A két korábbi lövöldözésben - amelyek egyikét egy kulturális rendezvényen, a másikat egy zsinagógánál követték el - két polgári személy meghalt, és öt rendőr megsebesült.

2015.02.15 09:28MTI

Tűzpárbajban agyonlőtt egy férfit a dán rendőrség vasárnap Koppenhágában, a szombat délutáni és a zsinagógánál történt éjszakai lövöldözések helyszínének közelében, a Norrebro kerületi pályaudvar mellett. Mindkét merényletért őt tartják felelősnek.

Valószínűleg mind a szombat délutáni, mind az éjfél utáni koppenhágai fegyveres támadást az a férfi követte el, akit a rendőrök vasárnap kora reggel agyonlőttek a Norrebro kerületi pályaudvar mellett - közölte a dán rendőrség.

"Úgy gondoljuk, hogy a két támadást ugyanaz a tettes követte el; az illetőt a rendőrség lelőtte a norrebrói pályaudvarnál" - mondta Torben Molgaard Jensen rendőr-főfelügyelő. A nyomozás első eredményei alapján a férfin kívül más fegyveres nem vett részt egyik támadásban sem.

Forrás: Twitter (Yahoo News)

Szombat délután a dán fővárosban, egy kulturális központban követtek el merényletet a szólás szabadságáról tartott rendezvény közben. Egy férfi meghalt, három rendőr megsebesült. A lövöldözést a kormány terrortámadásnak minősítette.

A rendezvényt a korábban Mohamed prófétát gúnyrajzon ábrázoló Lars Vilks svéd karikaturista vezetésével tartották. A tettesről még este közzétettek egy fényképet, ezen egy körülbelül 185 centiméter magas, sportos, 25 és 30 év közötti férfi látható, aki sötét dzsekit és bordó sapkát vagy csuklyát visel.

Vasárnap hajnalban egy koppenhágai zsinagógánál volt lövöldözés, egy embert fejen lőttek, és két rendőr megsebesült. A hatóságok nem erősítették meg, hogy a támadás összefüggésben van-e egymással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.