Aláírva

Putyin: az első egyiptomi atomerőmű megépítését tervezzük

Oroszország megépíti az első egyiptomi atomerőművet. Erről írt alá szándéknyilatkozatot Vlagyimir Putyin orosz és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök kedden Kairóban.

2015.02.10 17:38MTI

Szíszi a Putyinnal közösen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az atomenergia terén való együttműködés kizárólag békés célokat szolgál. Kifejtette, hogy az erőmű a Földközi-tenger partján fekvő ed-Dabaa régió áramellátását biztosítaná.

A két ország ezenkívül számos gazdasági és kereskedelmi együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, továbbá mindkét fél kijelentette, hogy folytatják összehangolt erőfeszítéseiket a térségben és nemzetközi szinten tevékenykedő terrorcsoportokkal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.