Kilépés

Greenspan: Görögország nem szolgálja az euroövezetet

Görögországnak várhatóan távoznia kell az euróövezetből, mert további tagsága sem a görög gazdaság, sem a valutaunió érdekeit nem szolgálja.

2015.02.09 06:30MTI

Vasárnap a BBC-nek Alan Greenspan nyilatkozott.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve előző elnöke a BBC rádió közéleti 4-es csatornájának hétvégi politikai magazinműsorában kijelentette: a jelenlegi euróövezeti válságot nem látja megoldhatónak úgy, hogy Görögország továbbra is a valutaunió tagja marad. Greenspan szerint csak idő kérdése, hogy mindenki felismerje: a válás a legjobb stratégia.

A Fed 88 esztendős volt elnöke szerint ha Görögország nem kap további kölcsönöket, az óhatatlanul törlesztési csődhöz és Görögország euróövezeti távozásához vezet. Greenspan közölte: nem tudja elképzelni, hogy az eddigi "megannyi csalódás után" ki lenne még hajlandó újabb hiteleket adni Görögországnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.