Mol-INA-ügy

Az adóhivatal visszautasította az INA fellebbezését

A horvát adóhivatal időtúllépés miatt visszautasította az INA olajipari vállalat fellebbezését adótartozás-ügyben.

2015.02.06 19:43MTI

Az adóhivatal szerint az INA 2010-2011-ben 319 millió kuna (12 milliárd forint) adótartozást halmozott fel. Erről tavaly októberben értesítette is a céget. Az INA akkor azonnal fellebbezett a döntés ellen, mert szerintük a vizsgálat nem volt megalapozott, és igazságtalanul határozták meg az adótartozást.

Az INA közölte: akkor is és most is az előírásokkal és jogszabályokkal összhangban fizette az adót.

Az olajipari vállalat nyilatkozatában az áll, hogy a vállalat a törvényes határidőn belül fellebbezett, egyben bejelentette: minden törvényes eszközt felhasznál, hogy ezt be is bizonyítsa.

Az INA közleményében hangsúlyozta, hogy az ilyen visszaható megállapítások negatív hatással vannak a horvátországi finomítói üzletágra és a tervezett beruházásokra.

"A finomítói üzletág szempontjából ez különösen kihat a pénzügyileg igényes és komplex beruházásokra, mint a rijekai finomítóba tervezett veszélyes hulladék feldolgozására alkalmas technológia telepítése" - állt a közleményben.

Korábban az MTI már írt arról, hogy 2013-ban is született egy hasonló döntés, akkor az adóhatóság a 2008-2009-es üzleti évet vizsgálta, és kamatokkal együtt 220 millió kuna (9 milliárd forint) adótartozást követelt a cégtől. Az INA akkor emiatt pert indított a közigazgatási és munkaügyi bíróságon, az ügyben még nem született döntés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.