Ő, Szentség

Szomszédunkba látogat a pápa - már készülődnek Szarajevóban

Szarajevóban máris megkezdődtek Ferenc pápa június 6-i látogatásának előkészületei. Vinko Puljic szarajevói érsek hétfőn bejelentette: az egyházfő látogatásának legfőbb eseménye egy nagymise lesz.

2015.02.02 17:35MTI
Fotó: archív

A Nezavisne Novine című boszniai napilap beszámolója szerint az érsek sajtótájékoztatóján elhangzott továbbá, hogy a pápa látogatása nemcsak a bosznia-hercegovinai katolikusok, hanem az ország teljes lakossága számára nagy jelentőséggel bír.

A látogatás részleteit ismertetve Puljic érsek kiemelte, hogy Ferenc pápa nagy figyelmet szentel majd a szegényeknek és elesetteknek. A hívek mellett a boszniai államvezetéssel és az ország vallási vezetőivel is találkozik majd.

Egyelőre nem bocsátkozott becslésekbe, hogy várhatóan hány zarándok érkezik a boszniai fővárosba Ferenc pápa látogatására, ahogyan azt sem tudta megmondani, az egyházfő pontosan hol mutatja majd be a nagymisét.

A katolikus egyház feje vasárnap jelentette be a római Szent Péter téren, hogy Szarajevóba utazik júniusban, hogy a testvériséget és a békét hirdesse abban az országban, amelyben két évtizeddel ezelőtt háború pusztított.

A 3,8 milliós Bosznia-Hercegovinában körülbelül 450 ezer katolikus él. Utoljára 2003-ban látogatott katolikus egyházfő, II. János Pál pápa a balkáni országba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.