Terror?

Túszejtés a francia főváros közelében

Egy ismeretlen férfi két túszt ejtett egy postahivatalban Párizs egyik északnyugati elővárosában, Colombes-ban pénteken.

2015.01.16 15:13MTI
Fotó: Twitter/ndtv screenshot

Nevük elhallgatását kérő illetékesek szerint egy fegyveres férfi röviddel délután 1 óra előtt vette be magát a postahivatalba. Azt nem tudni, hogy a túszejtés idején hányan tartózkodtak a helyiségben, de többségüknek sikerült elmenekülniük.

A túszejtésnek az első hírek szerint nincs köze az előző heti iszlamista terrortámadásokhoz.

A francia hírtelevíziók rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölték, hogy az elkövető egy labilis idegállapotú férfi, aki érzelmi csalódástól szenved. A terrorelhárítási szervekkel soha nem volt dolga, neve nem szerepel a megfigyeltek listáján.

A túszejtővel a hatóságok már tárgyalnak. A környéket - amely felett egy helikopter köröz - a rendőrség teljesen lezárta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.