Németországban

Őrizetbe vették az Iszlám Állam egyik követőjét

A német rendőrség őrizete vette az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik feltételezett támogatóját, aki a közelmúltban Szíriában járt.

2015.01.16 11:21MTI

A szövetségi ügyészség házkutatást is tartott a 26 éves, német és tunéziai állampolgársággal rendelkező gyanúsított alsó-szászországi otthonában.

A férfi tavaly májustól augusztusig tartózkodott Szíriában, és felmerült a gyanú, hogy ott csatlakozott az IÁ-hoz. Terhére róják, hogy kiképzésen esett át Szíriában, hogy csatlakozzon az iszlamista harcosokhoz. Nincs azonban arra utaló jel, hogy a gyanúsított terrortámadásokat tervezett volna Németországban.

Más nyugat-európai országokhoz hasonlóan Németországnak is fejtörést okoz a fiatal muzulmánok radikalizálódása. Egyesek közülük a szíriai vagy iraki dzsihadistákhoz akarnak csatlakozni. A hatóságokat az aggasztja leginkább, hogy hazatérésük után támadásokat hajthatnak végre Németország területén.

A német hírszerzés becslése szerint az elmúlt időszakban legalább 550 ember utazott Németországból Szíriába, és 180-an közülük már hazatértek. Sokuk ellen büntetőjogi eljárás folyik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.