Párizsi vérengzés

Hollande: a muzulmánok a fanatizmus legfőbb áldozatai

"Az iszlám összeegyeztethető a demokráciával, el kell utasítanunk a csúsztatásokat és az egybemosásokat".

2015.01.15 11:56MTI

A muzulmánok a fanatizmus, a fundamentalizmus és az intolerancia legfőbb áldozatai - mondta csütörtökön Francois Hollande francia államfő.

"A radikális iszlamizmus valamennyi ellentmondásból, hatásból, nyomorból, egyenlőtlenségből és a hosszú ideje nem rendezett valamennyi konfliktusból táplálkozik" - fogalmazott a francia elnök a párizsi Arab Világ Intézetében egy konferencia megnyitóján.

"Az iszlám összeegyeztethető a demokráciával, el kell utasítanunk a csúsztatásokat és az egybemosásokat" - hangsúlyozta Hollande. Megerősítette, hogy "a muzulmán vallású franciák ugyanazokkal a jogokkal és kötelességekkel rendelkeznek, mint a többi állampolgár". "Meg kell őket védenünk. A szekularizációnak van ebben szerepe, amely tiszteletben tartja mindegyik vallást" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.