Párizsi vérengzés

Rotterdam polgármestere jól kiosztotta az elégedetlen muszlimokat

"Aki nem értékeli a nyugati szabad életet, csomagoljon..."

2015.01.13 18:15MTI

Rotterdam muszlim származású polgármestere keresetlen szavakkal kelt ki a nyugati élettel elégedetlen muszlimok ellen egy holland tévéműsorban - adta hírül kedden a Daily Mail című brit lap.

"Aki nem értékeli a nyugati szabad életet, csomagoljon..." - mondta Ahmed Aboutaleb a múlt heti párizsi terrorakciókkal kapcsolatban. Vulgáris szavakkal illette azokat is, akik nem becsülik a szólásszabadságot.

"Tűnjetek el Hollandiából, ha nem találjátok a helyeteket!" - fogalmazott a Nieuwsuur című hírműsorban Rotterdam polgármestere, aki maga is bevándorló.

Az 53 éves Aboutaleb 2008 óta a holland nagyváros első embere. Marokkói születésű, apja imám volt. A 610 ezer lelkes város polgármestere 15 éves kora óta él Hollandiában. Korábban újságíróként dolgozott.

Nem túl hízelgő véleményét a bevándorlókról sohasem rejtette véka alá: polgármesteri kinevezését követően egy interjúban azt üzente sorstárainak, hogy "hagyjanak fel az önsajnálattal és ha nem akarnak beolvadni (új hazájukban), távozzanak".

A Daily Mail megjegyzi, hogy Boris Johnson, a brit főváros polgármestere teljesen egyetért rotterdami kollégájának legújabb megnyilatkozásával, és hősnek minősítette Aboutalebet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.