Lerángatták a buszról

Holtan találtak egy elrabolt egyiptomi rendőrkapitányt

Holtan találtak kedden egy egyiptomi rendőrkapitányt, akinek nyoma veszett, miután fegyveresek két nappal korábban lerángatták egy buszról a Sínai-félsziget északkeleti részén.

2015.01.13 14:57MTI

Ezzel a Gázai övezettel szomszédos régióban három nap alatt talált holttestek száma tízre emelkedett - közölte az egyiptomi hadsereg szóvivője. A Mohamed Szamir  hivatalos Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint a biztonsági erők a hajnali órákban akadtak a meggyilkolt Ajman ed-Deszúkira. A kutatóakció során kirobbant tűzharcban a fegyveres erők "tíz terroristával" végeztek, akiknél két aknavetőt és nagy mennyiségű lőszert találtak.

Minden jel arra mutat, hogy az emberrablás mögött a környéken aktív Anszár Beit al-Makdisz dzsihadista szervezet áll, bár ezt hivatalos források egyelőre nem erősítették meg. Hétfőn összesen hét agyonlőtt beduin holttestét találták meg a Rafah határváros és a közeli Sejk-Zuveid település környékén. Szombaton ugyancsak Sejk-Zuveidben a helyi rendőrség két lefejezett holttestre akadt.

A ma már Vilájat Színá (Sínai tartomány) név alatt tevékenykedő Anszár Beit al-Makdisz, időközben a Szíriában és Irakban hatalmas területeket uraló Iszlám Állam terrorszervezet részeként működik.

A szélsőségesek az utóbbi hónapokban 12 ember lefejezését vállalták magukra. Több kivégzést rögzítettek, és a felvételeket az interneten terjesztették. Az áldozatok mindegyike helyi beduin törzsek tagjai voltak, akiket a dzsihadisták azzal vádoltak, hogy segítik a központi csapatok terrorellenes hadműveletét a régióban, illetve információkkal látják el az izraeli titkosszolgálatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.