Párizsi vérengzés

A magyaroknak kellett megszervezniük Orbán közlekedését Párizsban

A francia külügyminisztérium január 10-ei jegyzékében arra kérte az emlékmeneten részt vevő állam- és kormányfőket, hogy önállóan, "saját módon" jussanak el a megadott gyülekező helyszínre, vagyis egyértelművé tette, hogy nem biztosít protokolljárműveket, így a városi közlekedést is a magyar hatóságoknak kellett megszervezniük.

2015.01.12 19:11MTI

A magyar hatóságoknak kellett megszervezniük Orbán Viktor miniszterelnök közlekedését Párizsban, amikor vasárnap részt vett a franciaországi merényletekben elhunyt áldozatok tiszteletére rendezett megemlékezésen.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "a magyar sajtó egy része a párizsi megemlékezésen részt vevő magyar miniszterelnök utazása kapcsán sajnos ismét kisstílű vagdalkozásba fogott - még mielőtt megismerkedtek volna az alapvető tényekkel".

A francia külügyminisztérium január 10-ei jegyzékében arra kérte az emlékmeneten részt vevő állam- és kormányfőket, hogy önállóan, "saját módon" jussanak el a megadott gyülekező helyszínre, vagyis egyértelművé tette, hogy nem biztosít protokolljárműveket, így a városi közlekedést is a magyar hatóságoknak kellett megszervezniük - írta Havasi Bertalan.

Vasárnap délután hatalmas felvonulást tartottak Párizsban, hogy a Charlie Hebdo című szatirikus lap elleni véres merénylet áldozataira emlékezzenek és jelképezzék a szabadság, a demokrácia melletti, a terrorizmussal szembeni kiállást.

A francia politikusokon - köztük Francois Hollande francia államfőn - kívül több mint negyven külföldi vezető volt ott a menetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.