Párizsi vérengzés

Párizs Charlie feliratú kivilágítás a Diadalíven

Párizs díszpolgárává választotta pénteken a francia főváros közgyűlése a Charlie Hebdo szatirikus lapot a szerkesztőség ellen elkövetett véres merénylet áldozatainak emlékére.

2015.01.10 08:41MTI

Anne Hidalgo főpolgármester javaslatát a képviselők egyhangúlag megszavazták a városvezető által összehívott rendkívüli ülésen.

"Ezt a nagyon magas és ritkán odaítélt kitüntetést az emberi jogoknak a legemblematikusabb védelmezői kaphatják meg a világban. A diktatúrával és a barbarizmussal szembeni nagy ellenállóknak jár" - emlékeztetett a főpolgármester.

Péntek és szombat este az áldozatok emlékére "Paris est Charlie" (Párizs Charlie) felirat olvasható kivetítve a párizsi Diadalíven.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.