Drámai események

Megölték a Charlie Hebdo elleni támadás elkövetőit és a párizsi túszejtőt

A két testvér lelőtték, miután fegyvereikkel tüzelve kitörtek a nyomdaipari épületből, ahol elbarikádozták magukat Dammartin-en-Goele településen. A dzsihadisták által túszul ejtett ember sértetlenül kiszabadult. Ezzel egy időben végeztek a Párizsban egy kóser szupermarketben túszokat ejtő iszlamista fegyveressel is.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2015.01.09 17:48MTI
Fotó: MTI - kattintson a képre, ahol még több fotót talál!

Kiszabadult több túsz is.

Az AFP francia hírügynökség és más hírforrások tudósítói szerint Dammartin-en-Goele-ben egy, a Párizs keleti részén zajló túszejtési akció helyszínén pedig több túsz szabadult ki. Ezt megelőzően megrohamozták a francia biztonsági erők azt az épületet, ahol a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap elleni szerdai merénylet gyanúsítottjai elbarikádozták magukat és legalább egy túszt ejtettek - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség. A támadás előtt rendőrségi rohamosztagosok voltak láthatók a nyomdaipari épület tetején. Az akció megindítása után lövöldözés és számos robbanás hallatszott, és füst száll fel az épületből.

A Reuters hírügynökség és más hírforrások tudósítói szerint öt robbanás és lövöldözés hallatszott a Párizs keleti részén zajló túszejtési akció helyszínén, mielőtt a biztonsági erők végeztek az élelmiszerboltban túszokat ejtő elkövetővel. A férfi legalább öt tússzal elbarikádozta magát egy kóser élelmiszerboltban Vincennes városrész határában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.