Ukrán válság

Belgium vadászgépeket küldött Lengyelországba

Négy F-16-os vadászgépet küldött Belgium a NATO kérésére Lengyelországba a szövetség keleti légterének ellenőrzéséhez való hozzájárulásként - közölte pénteken a belga védelmi tárca.

2015.01.09 15:22MTI

A belga vadászgépek és az őket kísérő mintegy 50 fős katonai kontingens csütörtökön állt szolgálatba a malborki légibázison, az észak-lengyelországi Pomerániában.

Az F-16-osok augusztus végéig járőröznek majd az észak-atlanti szövetség észak-keleti határvidékén. Belgium ezt a feladatot most Hollandiától vette át, amely gépei az ukrán válság kirobbanását követően, tavaly tavasszal kezdtek járőrözni a térségben, a szövetség légterét biztosítandó.

A négy gép közül kettő mindig készenlétben van, hogy a lehető legrövidebb időn belül a levegőbe emelkedhessenek, ha valaki behatol a NATO légterébe - közölte a belga védelmi minisztérium, hozzátéve, hogy a belga katonák ezzel párhuzamosan gyakorlatoznak is a lengyel légierővel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.